Categorieën

Tuinfonteinen

Italiaanse Tuinfonteinen

Italpark is dé specialist voor uw Italiaanse tuinfontein. De sierlijke, Romeinse tuinfonteinen worden gemaakt van Marmer Graniglia (marmergrind) met beton in Brescia, Italië. Tuinfonteinen zijn er in verschillende formaten:Sfeervolle Italiaanse tuinfonteinen

Een tuinfontein kan voor rust zorgen in de tuin. Het stromende en kletterende water werkt kalmerend, het evt. licht zorgt voor extra sfeer en het water is nog lekker voor vogels ook! Een Italpark tuinfontein is gemaakt van een combinatie van marmergrind met wit cement. De hoogste kwaliteit Italiaanse tuinfonteinen vindt u bij Italpark. Tuinfonteinen zijn er in veel verschillende uitvoeringen en formaten, met of zonder verlichting. Een grote keuze uit verschillende formaten: met een diameter van 40 tot 700 centimeter.
Op aanvraag kunnen wij de tuinfontein bij u komen afleveren en monteren. Tevens kunnen wij uitgravingen, funderingen, elektriciteit en waterleidingen verzorgen. U kunt hiervoor ook contact met ons opnemen!

Waterornamenten

De kleine waterornamenten zijn geschikt voor balkons en terrassen, de grotere waterpartijen vormen een prachtig centrum in de tuin. Onze waterelementen zijn er voor amusement en voor het oog en dragen bij aan een ontspannen, mediterrane sfeer.
Wilt u geen fontein op uw balkon of terras plaatsen? Bij Italpark kunt u ook een tuinbeeld, bloempot of tuinmeubelen bestellen.

Welke pomp is geschikt voor uw tuinfontein?

Voor uw tuinfontein (niet: de muurfonteinen) heeft u een circulatiepomp voor kleinere waterpartijen nodig. Deze pomp genereert eenvoudig een gesloten waterkringloop. Hierdoor heeft uw fontein in de tuin alleen nog elektrische voeding nodig.
De tuinfonteinen van Italpark worden geleverd met pomp en leidingen (Fonteinkit) Iedere tuinfontein heeft zijn eigen fonteinkit en de inhoud verschilt dan ook van elkaar. Dit geldt niet voor de muurfonteinen, deze hebben geen mogelijkheden voor het plaatsen van een pomp.

Fonteinaccessoires

Wij verkopen eveneens fonteinaccessoires. We kunnen de tuinfontein desgewenst uitvoeren met onderwaterverlichting of gekleurde verlichting met touch-afstandsbediening. Een verlichtingsset en/of een automatisch bijvulsysteem bij uw tuinfontein kunnen apart worden besteld tegen een meerprijs.

Stilstaand water in fontein?

Heeft u stilstaand water in uw fontein? Vuil zal het water aantasten, dit zal resulteren in groene aanslag, niet alleen op het oppervlakte van de fontein, maar mogelijk ook op onderdelen. Bovendien gaat het water stinken. Daarom moet u regelmatig het de fontein schoon maken, dit kunt u doen met speciaal geschikte schoonmaakmiddelen en een zachte borstel. Verwijder alle groene aanslag goed en ververs het water.

Tuinfontein in de Winter

Door uw tuinfontein goed te onderhouden, kunt u er het hele jaar door van genieten. Tuinfonteinen met kleuruitvoering nr. 3 t/m 11 van Italpark worden geimpregneerd. Hierdoor wordt de tuinfontein licht transparant en geeft o.a. goede bescherming tegen alle weersomstandigheden (met name vorst). Klik hier voor de overige specificaties.
Controleer regelmatig het filter, de pomp en de leidingen op vervuiling, anders kan de prestatie van de pomp worden beïnvloed. Verwijder voor het reinigen de dop van het rotorhuis. Dit kan met een borstel. Afzettingen en vuil kunnen onder stromend water worden verwijderd. Als de afdichting op de pomp beschadigd is, vervalt de fabrieksgarantie.
Het is aanbevolen om de tuinfontein in de winter af te tappen, hierdoor houdt u uw pomp in optimale conditie voor het volgende jaar. Het beste kunt u de pomp in een bak met water bewaren, let er wel op dat dit ook vorstvrij dient te gebeuren. Dit om uitdroging van bepaalde pomponderdelen te voorkomen.  Kijk meteen of de pomp nog goed werkt en of er geen knikken in de bekabeling zitten. U zou deze kabels eventueel in een kabelbeschermer kunnen plaatsen.
Zie voor uitgebreide tips voor onderhoud aan uw tuinfontein: Onderhoud Tuinfonteinen


Trustpilot