Categorieën

Tuindecoratie / Gnomen & Trollen

Gnomen-&-Trollen

GARGOYLE - GNOMEN - TROLLEN - ELFEN - DRAKEN - Tuinbeelden in het Fantasie genre

Italpark produceert tuinbeelden in de "Linea Millennium", speciale serie in het fantasie genre met excentrieke sculpturen zoals waterspuwers (gargoyle), trollen, griffioenen en elven.LINEA MILLENIUM

LINEA MILLENIUM is een speciale serie tuinbeelden in het fantasie genre. Deze serie bestaat uit excentrieke sculpturen zoals waterspuwers (gargoyle), trollen, griffioenen en een elf.

Wat is een Gargoyle of Gnoom of Griffioen?

Een waterspuwer of Gargoyle (gargouille) is een uitmonding van een goot, vergaarbak of waterbekken met het doel water af te voeren. Een spuwer is gewoonlijk een figuur uit steen gehouwen, die zich aan de dakrand van gebouwen bevindt.
Een Gnoom is een aardmannetje, ook kabouter of kobold genoemd, die verzot is op goud en edelstenen. Kabouters zijn over het algemeen goed gemutst, kobolden daarentegen boosaardig.
Een Griffioen, ook grijpvogel of Vogel Grijp genoemd, is een hybridisch fabeldier dat de heerschappij over twee rijken symboliseert: over de aarde en over de lucht. Het is een hybride schepsel zoals ook de centaur, de draak en de hippogrief.


Trustpilot