Categorieën

Modulaire zuilen: Voetstukken - Elementen - Kapitelen

Modulaire Zuilen en Pilaren van Italpark. Met ons assortiment in pilaarelementen: voetstukken, schachten/elementen en kapitelen in verschillende vormen en lengtes kunt u naar eigen stijl een Romeinse toegangspoort bouwen en plaatsen.
Pilaren bestaan uit:
1. Basement (voetstuk),
2. Schacht bestaande uit verschillende elementen,
3. Kapiteel (bovenkant pilaar),
4. evt. een Ornament, bijvoorbeeld een dennenappel of bol.Modulaire pilaren

Pilaren in Romeinse stijl zijn er uit één stuk, bijvoorbeeld pilaar Creta of opgebouwd uit verschillende elementen, bijvoorbeeld onze pilaar Moro Ottagonale.
Deze pilaar en nog vele andere pilaren uit ons assortiment zijn modulaire zuilen, waarbij u kunt kiezen uit verschillende vormen en lengtes.
De pilaren bestaan uit:
1. Basement (voetstuk),
2. Schacht bestaande uit verschillende elementen,
3. Kapiteel (bovenkant pilaar),
4. evt. een Ornament, bijvoorbeeld een dennenappel of bol.

Kapitelen

Een Kapiteel of kopstuk is de bekroning, kopstuk of bovenbeëindiging van een zuil, pilaar, pijler of pilaster, in de regel om de last of kracht op een smaller draagvlak over te brengen, veelal voorzien van beeldhouwwerk. Aan de onderzijde van het kapiteel vormt de astragaal de verbinding met de zuilschacht.

Pilaren zijn hol van binnen

De meeste kolommen en pilaren zijn hol van binnen. Wij raden u aan om de holte met beton vol te gieten of te voorzien van een dikwandige stalen pijp. Dit om de levensvatbaarheid en veiligheid te ondersteunen.
Op aanvraag kunnen wij deze werkzaamheden voor u verzorgen. Ook voor de plaatsing en installatie kunt u een beroep op ons doen.


Trustpilot